Siden en ændring af registreringsafgiftsloven i 2008, hvor ændrede afgiftsregler gjorde leasing mere attraktivt, har leasing været i markant fremgang i Danmark. Både privat- og erhvervsleasing er i fremgang og snart er 50% af alle biler på de danske veje leasingbiler.

Overordnet set findes der to forskellige former for leasing:
Operationel leasing og finansiel leasing.

Finansiel leasing:
Ved finansiel leasing opnår leasingtageren finansiering af det leasede køretøj. Der kan i nogle tilfælde indgås en serviceaftale i sammenhæng med leasingaftalen. Der er oftest ikke nogen bindingsperiode på denne type aftale. Ved finansiel leasing foregår det ofte således at leasingtager finder/vælger et specifikt brugt køretøj som ønskes leaset.

Når køretøjet ikke ønskes leaset mere opsiges kontrakten og det er leasingtagers ansvar at anvise en 3. part som køber af køretøjet til restværdien. Finansielle leasingaftaler bruges til både erhverv og private men oftest på biler i luksussegmentet, som det ikke er muligt at lease på en operationel leasingaftale. Fleasing beskæftiger sig alene med denne type leasingaftaler.

Operationel leasing:
Leasingtageren har brugsret over det leasede køretøj i leasingperioden og der indgås ofte en serviceaftale sammen med leasingkontrakten, men vinterdæk købes ved siden af og det er ofte ikke muligt at eftermontere udstyr på bilen som fx trækkrog og tilsvarende. Der er ofte en bindingsperiode på denne type aftale.

Når leasingaftalen er færdig afleverer man det leasede køretøj og betaler for de fejl og mangler køretøjet måtte have på dette tidspunkt, herefter er man færdig. Operationel leasing benyttes til private forbrugere på fabriksnye leasingbiler.

At lease din næste bil kan være en god ide hvis:

 • Du kører mange kilometer om året, uanset om det er erhverv eller privat
 • De biler du overvejer koster 450.000 kr. eller mere med dansk afgift
 • Du vil gerne have en bil med en større motor
 • Du har behov for finansiering eller du vil gerne placere dine frie midler andetsteds
 • Du har svært ved at finde den rigtige bil på det danske brugtvognsmarked
 • Du kan ”leve med” at bilen er 2-3 år gammel men har større motor og mere ekstraudstyr
 • Du vil gerne have muligheden for at skifte bil nemmere og/eller oftere
 • Du kigger på biler med meget udstyr, special- eller sjældne biler
 • Bilen ikke skal være indregistreret hele året
 • Du vil gerne have at bilen kan afsættes på andre markeder end det danske

 

Fleasing tilbyder finansiel leasing af brugte biler til både private og erhverv samt kombinationen heraf hvor en privat person og dennes arbejdsgiver leaser en bil sammen og deler omkostningerne hertil.

Vores produkter kan deles op i tre:

 • Flexleasing (en almindelig leasingkontrakt til privat eller erhverv)
 • Sæson-leasing (en leasingkontrakt til privat eller erhverv med indbyggede stilstandsperioder)
 • Splitleasing (en leasingkontrakt hvor den ansatte og arbejdsgiver deles om leasing af samme bil)

Flexleasing

Flexleasing betegnelsen dækker over finansielle leasingaftaler hvor der er én leasingtager af bilen. Leasingtageren er enten en privat forbruger eller et firma. Denne type leasingaftaler indgås oftest på 2-5 år gamle luksusbiler som har meget udstyr, stor motor eller begge dele.

Ved leasing til erhverv kan virksomheden trække en del af momsen fra, modsat hvis de køber bilen selv. Om bilen skal leases gennem egen virksomhed eller privat skal beregnes i hver enkelt kundes tilfælde. Det afhænger bl.a. af hvor dyr en bil det er, hvor meget af kørslen der vedrører virksomheden og om man har planer med bilen efter endt leasing.

 • Mulighed for at få udbetalt kørselsgodtgørelse ved privat leasing
 • Momsfradrag ved erhvervsleasing
 • Ny beskatningsværdi løbende i takt med at bilen falder i værdi

Sæsonleasing

Sæson-leasing er velegnet til køretøjer der kun anvendes en del af året. Det kunne fx være en sportsvogn som supplement i bilparken til sommerhalvåret, eller det kunne være en firehjulstrækker i vinterhalvåret.

De fleste af vores kunder har en helårsbil og supplerer med en sjov bil i sommerhalvåret, men flere og flere er begyndt at skifte mellem to biler således den ene bliver indregistreret samme dag den anden bliver afmeldt.

Splitleasing

Splitleasing er velegnet til ansatte der har en høj andel af erhvervsmæssig kørsel for deres arbejdsgiver. Ved splitleasing leaser den ansatte og dennes arbejdsgiver den samme bil på én gang og deler brugen heraf. Ved splitleasing kan den ansatte ikke få udbetalt kørepenge, men bliver heller ikke beskattet af fri bil.

Den ansatte skal føre en kørebog som i praksis foregår ved at Fleasing monterer en GPS-tracker i bilen der logger alle bilens ture. Det er den ansattes ansvar at holde kørebogen opdateret med hvilke ture der er private og hvilke der er erhvervsmæssige, i praksis sker det med en fjernbetjening i bilen, via en app på mobilen eller med kundens personlige login på dennes online kørebog som er tilgængelig fra enhver computer. For at beregne om splitleasing er den rigtige løsning skal man kigge på bilens pris, antal kilometer pr. år samt fordelingen af kørslen mellem privat og erhverv.

Fleasing

Drømme til
fornuftige priser

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.